Een door-de-weekse dag.... maar deze

grote groene deur is wel open!

Een ieder, jong en oud, is iedere dag van harte welkom in de kerk,

want zondags opent de koster de deuren en

op werkdagen de  kerkbezichtigingscommissie!

datum voorganger tijd bijzonderheden
21 juli Ds. S.Boukes, Damwâld 10.30

Ds. A.Palland, Mastenbroek

Mw. T.Roskam, Wijckel

Sing Inn in de Vaste Burchtkerk te Wijckel

04 aug

Ds. H.Kok, Emmeloord

11 aug

Dhr. R.Pasterkamp, Urk

18 aug

Ds. Roseboom, Oudega SWF

Kerk(gebouw)nieuws:

Toegankelijkheid:

* De zij-ingang van het kerkgebouw in de Kerksteeg is rolstoelvriendelijk, want de hoofdingang aan de Heerenwal heeft een grote stoep met een paar treden.

* Bij de kerk is geen parkeermogelijkheid. Parkeren kan uitsluitend buiten de vestingstad op de parkeerterreinen aan de Rûnwei - nabij viscafetaria By de brêge - en aan de Lytse Jerden richting camping De Jerden. Maar is iemand zeer slecht ter been, dan is er wel de mogelijkheid om met de auto zo dicht mogelijk bij de kerk te komen en deze persoon te begeleiden naar de zij-ingang. Daarna kan dan de auto weer terug gereden worden naar het parkeerterrein.

* Bent u wegens omstandigheden niet in de gelegenheid om zelf naar de kerkdiensten te komen, dan kunt u gebruik maken van de kerktaxi tel.nr. 06-46713496.

Bloemengroet:

* Het zondagse bloemetje, gaat na afloop van de dienst als groet van de gemeente naar personen die moeite, verdriet of juist een blijde gebeurtenis mee gemaakt hebben.

Kerkomroep:

* Iedere zondag wordt de dienst opgenomen en direct via internet uitgezonden. Ook rouw- en trouwdiensten kunnen worden uitgezonden en eventueel gehouden concerten. Graag wel even doorgeven aan de koster. Zie voor meer info bij de rubriek: Kerkomroep.

Kerkbezichting:

* De bezichtigingscommissie zet, de gehele zomer t/m 30 september, de deuren open op werkdagen van 13.00-17.00 uur. U kunt het prachtige interieur bekijken, maar ook een moment van bezinning kan hier natuurlijk prima plaatsvinden. Een gids plus een tafel met infomateriaal over de historie van de kerk is aanwezig.

Restauratie:

De Stichting Beheer Kerkelijke Gebouwen (SBKG) is begonnen met de restauratie- en onderhoudswerkzaamheden van de kerk. De stichting richt zich op onderhoud, restauratie en beheer van kerken.  Bouw- en restauratiebedrijf Van der Vegt uit Weidum is het werk gegund. Het schilderwerk is toegewezen aan de firma Kampen uit Joure.